Priznanje za mir ˝Krunoslav Sukić˝za Mrežu ˝Mladi ujedinjeni u miru˝

Mreža ˝Mladi ujedinjeni u miru˝ dobitnik je Priznanja ˝Krunoslav Sukić˝ koje dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka.Mreža ˝Mladi ujedinjeni u miru˝ koja okuplja mlade iz Tuzle, Srebrenice, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Vukovara i Sombora s ciljem izgradnje mira i povjerenja a kojom koordinira HO Prijateljice iz Tuzle dobitnik je Priznanja ˝Krunoslav Sukić˝za višegodišnji rad na povezivanju mladih iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine kojim  promovišu, potiču i pridonose izgradnji miroljubivih, saradničkih i prijateljskih odnosa među mladima u regionu i tako postavljaju temelje trajnom miru.

Nagradu su ispred Mreže primile Alma Džinić Trutović iz Tuzle, Valerija Forgić iz Sombora i Ranka Kojčinović iz Vukovara.

Centar za izgradnju mira, nenasilja i ljudska prava iz Osijeka pored priznanja Mreži, nagrade i laureate dodijelio je za:

Laureat, Zdravko Marjanović, mirovni aktivista iz Bačke Palanke;

Laureat, Ivana Paradžiković, urednica emisije Provjereno (TV Nova);

Priznanje “Krunoslav Sukić” KNJIGA GODINE 2015/2016. dobio je Nikola Biliškov za zbornik radova “Preživljavati usprkos” – zbornik povodom 100. rođenja Ivana Supeka;

Priznanje MIROTVORNA ŠKOLA 2016. dobila je OŠ I.G. Kovačić Vrbovsko.

Ovo je 8 godina kako Centar dodijeljuje nagrade i priznanja a nagrada nosi naziv po Kunoslavu Sukiću mirotvorcu i osnivaču Centra.

Priznanje Mreži ˝Mladi ujedinjeni u miru˝pripala je za 20 godina kontinuiranog rada na organizaciji mirovnih aktivnosti kroz koje su  uključili više od 20 000 mladih sa područja tri države.

Comments are closed.