Završen prvi dan konferencije “Uloga medija u osnaživanju žena”

b_560_347_16777215_0___images_stories_11.Novembar_2013_20.Novembar_dsc07822

“Uloga medija u osnaživanju žena” naziv je konferencije koja se 20. i 21. novembra održava u “Dramar” centru u Tuzli.

Prvog dana konferencije prisutnima su se obratile Jasminka Tadić Husanović, direktorica UHD “Prijateljice” Tuzla i Dušica Semenčenko iz Udruženja poslovnih žena Srbije, Beograd.
Predstavljena je i Televizija Forum iz Prijepolja (Srbija). Ova TV kuća djeluje kao elektronski medij civilnog sektora. Nastala je aktivnišću UG Forum žena Prijepolja. Neprofitna je medijska kuća koja promoviše vrijednosti građanskog društva, posvećujući posebnu pažnju rodnoj ravnopravnosti , te pitanjima i problemima marginalizovanih grupa.
Nakon predstavljanja Televizije Forum, prikazana je reportaža “Tri uspješne ženske priče”, autorice Mirele Veljović.
U drugom dijelu današnjeg predavanja održana je i radionica “Dobre prakse regionalnog umrežavanja, Freja Forum”.

“Freja Forumi su u proteklih šest godina bili organizovani u zemljama Zapadnog Balkana, a počeli smo sa Tuzlom. U Tuzli je 2007. održan prvi Forum, onda je probijen led. To je bilo veoma uspješno i kvalitetno, tako da su svi kasniji Forumi morali da održe taj nivo”, rekla je Dušica Semenčenko.
Program “Freja” se, inače, bavi stvaranjem i razvojem novih mogućnosti za žene preduzetnice.
Drugog dana konferencije, 21. novembra, prisutnima će biti predstavljene reportaže RTV7 iz Tuzle o nestereotipnim ženskim zanimanjima, a planirano je i održavanje radionice “Ronja model”

IZVOR:
http://bhreporter.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4111%3Azavren-prvi-dan-konferencije-quloga-medija-u-osnaivanju-enaq&catid=35%3Aslajd